Ihminen ei voi hyvin, ellei luonto voi hyvin. Luonto elää koko ajan, joten sen kanssa hetkikin on elämys.

Toimin Sastamalan kaupungin maaseutujohtajana ja sain maaseutulautakunnan esittelijänä allekirjoittaa Ritajärven luonnonsuojelualueen perustamisasiakirjan vuonna 2014. Olen vastannut alueen kehittämsestä ja markkinoinnista. Ritajärvi valittiin melko pian virallisen julkistamistilaisuuden jälkeen Vuoden Retkipaikaksi 2017.

Viime vuonna Ritajärvellä vieraili vuoden aikana saman verran ihmisiä kuin koko Sastamassa on asukkaita, vajaa 25 000. Mikä hienointa: Ritajärvellä lumoutuvat niin lapset, nuoret, aikuiset kuin senioritkin. Viimeksi Ritajärvellä kuvattiin nuorten sarja Fotareiden neljäs jakso. Jakson voit katsoa klikkaamalla tätä linkkiä.

Sain Pirkanmaan ympäristöpalkinnon vuonna 2016 Ritajärven eteen tekemästäni työstä ja kunnian toimia Metsähallituksen luontolähettilääni ja järjestää Ritajärvellä erilaisia tapahtumia ja tuoden luontoa esiin muun muassa monille koululaisryhmille. Lapset olivat ilahtuneita kun pääsivät luontoon ja kertoivat, että haluavat tuoda vanhempansakin metsään.

Mieleen luonto pääsee kaikkien aistien kautta. Vedin Ritajärven luonnonsuojelualueella viime vuonna lähes tuhannelle henkilölle opastettuja kävelykierroksia. Oli mahtavaa huomata kuinka jo pieni aika luonnossa tyynnyttää ja antaa positiivista mielialaa.
Hyvän mielen lisäksi Ritajärvi luo elinvoimaa sen ympärillä olevalle alueelle ja yrittäjille. Kaupungille se on hyvää maineviestintää.

Ihmisillä tulisi olla paikkoja, joissa rauhoittua hektisen elämän keskellä. Maaseudun vahvuudet voivat toimia matkailuvaltteina elinvoimaistaen koko kuntaa.

koivu ja jarvi-pieni